Dette må kommuneledelsen vite om cybersikkerhet, beredskap og krisehåndtering

Pris

Kr. 3 990,-

Målgruppe

Kommuneledelsen

Påmeldingsfrist

Snarest

Tid og sted

Oslo
26. mars 2019
Tidspunkt: Kl. 09:00 - 16:00

Arrangør

KS-Agenda as

Informasjon

Legg i kalender
Send e-post til kontaktperson
Skriv ut
Tips en venn

 

 

Vi lever i en tid hvor mulighetene for datakriminelle øker i takt med stadig mer elektronikk og oppkobling på nett eksempelvis for maskiner og styrings- og overvåkningssystemer. Det antas at man i 2020 vil ha over 50 milliarder ”dingser” koblet opp mot Internett. Kommunene er intet untak. Digitaliseringstakten har vært enorm de siste årenene, men fokuset på at løsningen skal fungere har vært større enn fokuset på sikkerhet.

I August 2018 opplevde Bergen kommune et datainnbrudd hvor personopplysningene til 35.000 elever og lærere kom på avveie. Dette er kun det siste av flere tilfeller hvor kommuner er blitt mål for innbrudd. Datainnbrudd skjer hele tiden, men det er viktig at man har de riktige rutinene for hva man skal gjøre og hvem som skal varsles

På kurset tar vi for oss følgende:

 • Introduksjon, trusselbildet og lederansvar
 • Juridiske implikasjoner av cybersikkerhets-risikoen
 • Viktige spørsmål knyttet til IKT infrastrukturen
 • Sikkerhetskultur og risikovurdering
 • Konkrete øvelser ved hjelp av case

Velkommen til et spennende kurs!

 

 

 

Kursavgiften dekker

Deltakelse, lunsj, pausemat og kaffe/te.

Arrangør:

KS- Agenda AS


Betingelser

 1. Påmeldingen er bindende.
 2. Ved avbestillinger/endringer:
  1. Inntil tre uker før kurs-/konferansestart krediteres beløpet i sin helhet
  2. Mindre enn 3 uker før konferansestart gis ingen refusjon av deltakeravgiften og måltider
  3. Avbestilling gjøres skriftlig til info@ksagenda.no
  4. Det tas forbehold om nok antall påmeldte for at kurset skal gå
 3. 1 uke før kurset vil du motta detaljer om oppmøte. Dersom du ikke mottar denne informasjonen ber vi deg om å ta kontakt med oss per telefon eller e-post.
 4. Det tas forbehold om programendringer

Dersom du har behov for hotell i forbindelse med kurset har vi følgende hotellavtale du kan benytte:

Trykk på linken og søk enten på Slottsparken eller Europa (ligger nærmest Haakon VII`s gate)

KS Agenda hotellavtale

NB: Rommet gjøres opp direkte av deltaker på hotellet


Om KS Agenda:
KS-Agenda AS er et heleid datterselskap i KS (Kommunesektorens organisasjon).
Våre tjenester tar utgangspunkt i kommunenes reelle behov og omfatter programutvikling, organisering og gjennomføring av konferanser, kurs, studieturer og utstillinger; på vegne av oppdragsgivere og i egen regi. Vårt tilbud er primært rettet mot kommunal sektor, men også øvrige offentlige virksomheter samt deler av privat sektor kan også være aktuelle målgrupper.


Kontaktperson:
Audun Tenden, KS-Agenda
info@ksagenda.no, mobil. 482 63 639

 

09.00-16.00

Dersom du har behov for hotell i forbindelse med kurset har vi følgende hotellavtale du kan benytte:

NB: Rommet gjøres opp direkte av deltaker på hotellet

Trykk på linken og søk enten på Slottsparken eller Europa (ligger nærmest Haakon VII`s gate)

KS Agenda hotellavtale

Erik Nord er partner og styreleder i Nord & Bremtun AS – Cybersecurity Communication.

Nord har tidligere vært CEO i Telenor Media & Content Services, Deputy CEO i Telenor Broadcast Holding og Vice President i Telenor Group Communications. I sistnevnte stilling hadde han ansvar for avdelingens kriseberedskap, og har utviklet spisskompetanse innenfor Cybersecurity (CS) gjennom implementering av CS-planer for Telenors virksomheter globalt og gjennom løpende håndtering av uønskede hendelser. ​

Fra 2007 til 2012 var Nord CEO i Telenor Media & Content Services AS som hadde ansvar for å forvalte flere av Telenors eierposisjoner innenfor media, innhold og TV distribusjon og var styreleder i ABC Startsiden, Amedia, NTV/RiksTV og styremedlem i TV2 Zebra. Nord var også viseadministrerende direktør i Telenor Broadcast Holding fra 2000 til 2007 og var med på å bygge opp dette forretningsområdet innenfor Telenor.​

Før dette var han redaksjonsleder i Aftenposten og partner i Geelmuyden.Kiese AS. Han var med på å etablere SKUP og var stiftelsens første leder.​

Nord har mer enn 20 års ledererfaring fra telekom-, media- og kommunikasjonsbransjen. Erik Nord er utdannet cand. oecon fra Universitet i Oslo og er i dag styreleder i Fossumkollektivet, Maritimt Forlag og Fagpressen.

 

 

 

Jørn Bremtun er partner og daglig leder i Nord & Bremtun AS – Cybersecurity Communication.

Bremtun har over 20 års erfaring fra kommunikasjon og media, og spesielt fra bransjene IT, telekom, luftfart og energi. Han kommer sist fra stillingen som kommunikasjonsdirektør i EVRY. Her hadde han ansvar for konsernsjefens kommunikasjonsagenda og strategiske initiativ. Tidligere har han vært seniorrådgiver i Telenor Norge og Avinor, og har hatt ansvaret for medierelasjoner, myndighetskontakt, kommunikasjon- og kriseplaner. I Telenor Norge var han operativ kommunikasjonsansvarlig i krisestaben.

Bremtun har også vært partner og spesialrådgiver i Geelmuyden Kiese og leder av fagområdet strategi- og finansiell kommunikasjon. Som konsulent og rådgiver har Bremtun lang erfaring fra kriseøvelser, samt fra håndtering av flere større kriser med nasjonal oppmerksomhet. Ved overgangen til 2000 inngikk han i Direktoratet for sivilt beredskaps (DSB) team for håndtering av eventuelle kriser. Han har også erfaring fra media, som journalist i Computerworld og frilansjournalist i Dagens Næringsliv.

Jørn Bremtun tjenestegjorde ved Forsvarskommando Nord-Norge, og er utdannet siviløkonom fra Handelshøyskolen BI (1995) og autorisert finansanalytiker fra NHH/AFF (2003). Bremtun er styremedlem i Polyteknisk Forening.

Lignende arrangementer

Arrangement Startdato. Sted Fylke Beskrivelse Målgruppe Kategori

Ingen lignende arrangementer